Kreta; veelzijdiger dan je denkt!

geplaatst in: Uncategorized | 0

kreta;_veelzijdiger_dan_je_denkt!.jpg

Bij Kreta denk je aan zon, strand en zee en misschien  aan historische bezienswaardigheden. Toch is Kreta veel meer dan dat! Het Griekse eiland is ruim 250 kilometer lang en heeft een zeer gevarieerd landschap. Het is dus maar net waar je op Kreta bent. Met ruim 1000 kilometer kustlijn en de altijd aanwezige Mediterrane zon, kun je overal op het eiland wel genieten van een stukje strandvakantie, maar daarnaast is het ook heel spannend om de het binnenland te verkennen. Kreta heeft een schitterende natuur waar je uitdagende fietstochten of fantastische wandelingen kunt maken, zoals door de imposante (18 kilometer lange) Samaria kloof.

Wil je Kreta echt verkennen, huur dan een auto en trek op avontuur! Bezoek pittoreske bergdorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en gezellige vissershaventjes waar je van een vismaaltje kunt genieten zoals je nog nooit hebt meegemaakt. Vis, zo uit de zee in de pan, verser kan niet! Verder heeft Kreta, zoals verwacht, heel veel te bieden op historisch en cultureel gebied. Bezoek het plaatsje Rethymnon bijvoorbeeld. Je dwaalt er urenlang rond in de smalle straatjes en steegjes, om uiteindelijk toch altijd weer op een gezellig pleintje uit te komen.

Kreta kun je onderverdelen in het toeristische noorden, het nog onontdekte oosten, het wat rustigere zuiden en het westen vol culturele hoogtepunten. Lees er alles over op deze website over Kreta en ontdek hoe veelzijdig het Griekse eiland is!