Lanzarote; tropische bestemming op een paar uurtjes vliegen

geplaatst in: Uncategorized | 0

lanzarote;_tropische_bestemming_op_een_paar_uurtjes_vliegen.jpg

Wist je dat je met een paar uurtjes vliegen al op één van de mooiste tropische vakantiebestemmingen ter wereld kan komen? Lanzarote, het meest oostelijke deel van de Canarische Eilanden, heeft prachtige stranden, een azuurblauwe zee, indrukwekkende overblijfselen van vulkanische uitbarstingen en een heel eigen, lage bouwstijl, beïnvloed door schilder en beeldhouwer César Manrique.

Wat kan je verwachten van een vakantie Lanzarote?

De mooiste stranden en badplaatsen liggen aan de luwe zuidkant van het eiland; Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca. Hier vind je fantastische resorts en hotels, maar wel dus allemaal laagbouw, waar je kan genieten van een heerlijke luxe en comfort. En als je wat verderop gaat zoeken, zijn er ook schitterende baaitjes met een hoog ‘bountygehalte’.  Uiteraard kan je zwemmen, luieren, duiken, varen en diverse andere watersporten beoefenen.

In het Nationale Park Timanfaya bekijk je de prachtige, soms wat ruige natuur en het maanachtige vulkaanlandschap. Dat er nog steeds acitiviteit is onder de grond kan je merken doordat de aarde op verschillende plekken erg heet is. In het restaurant in het park worden aardappels en vlees zelfs geroosterd boven een put in de grond, waarboven de vulkaanhitte tot boven de 300 graden stijgt! Ook heel bijzonder zijn de grotten ontstaan door ondergrondse lavastromen; de Cueva de los Verdes en de Jameos del Agua, een ondergronds meer, door César Manrique verrijkt is met banken, een vulkaanmuseum en een kunstmatige lagune.  Lees alles wat je wil weten over een vakantie Lanzarote op deze website.