Vakantiebestemmingen in Turkije aan de Zwarte Zee

geplaatst in: Uncategorized | 0

De west- en zuidkust van Turkije zijn bij toeristen al ontzettend populair. Weinig mensen weten echter dat de kust aan de Zwarte Zee een waar paradijs is. Er heerst een subtropisch klimaat en de omgeving is erg divers. Je kunt er terecht voor prachtige stranden waar bijna nooit iemand komt, of gaan wandelen door de historische stadjes. Daarnaast zijn er ook tal van groene natuurgebieden waar je kunt wandelen, kanoÎn of bergbeklimmen. Verder kun je ook een bezoek brengen aan de thee- en tabaksplantages.

Plekken die de moeite waard zijn

Ten oosten van Rize vindt u de Kakar Daglan kunt u prachtige wandelingen maken. Op de Coruh Nehri is raften of kanoÎn een goede optie. Je komt in deze streek veel Georgische en Byzantijnse† kloosters en kerken tegen. Prachtige natuur vindt u ook op een yayla (alpenweide) bijvoorbeeld ten zuiden van Rize bij Uzungˆl.

De hoofdstad Ankara is net als Istanbul vrij populair en zeker leuk om een keer te bezoeken. Andere mooie steden zijn het levendige Trabzon en de stad Amasya waar veel oude gebouwen staan. De mooiste zandstranden vindt u bij Amasra, Inebolu en Sile

Resorts aan de Zwarte Zee

In het zuiden van Turkije vindt u vele luxe resorts. Een resort met daarbij 7 zwembaden en meerdere waterglijbanen is geen uitzondering. Deze resorts hebben vaak dan ook honderden kamers waar meerdere mensen kunnen verblijven. Een drukke boel dus! De zuidkust en westkust van Turkije wordt ook niet voor niks de Turkse RiviËra genoemd. Het noorden van Turkije is wat dit betreft een stuk rustiger. Hier komt veel meer ongerepte natuur voor en ziet u oude dorpjes. Ook hier zijn prachtige zandstranden, ze zijn alleen een stuk rustiger dan in het zuiden.

Afhankelijk van of u houdt van grootse resorts met veel mensen en drukke stranden, of meer geniet van rust en prachtige natuur kunt u er dus voor kiezen om in het zuiden aan de Middellandse Zee of in het Noorden aan de Zwarte Zee te verblijven.